Gasvrije woning op park Boszoom

EIB Tech-Team en Vakantieoorden Energie bouwen gasvrije bungalow op vakantiepark Boszoom in Rhenen.

Bij het Tech-Team van Eneco Installatiebedrijven (EIB) wordt continu gezocht naar mogelijkheden om met nieuwe technologie de warmte- en warmwatervoorziening verregaand te verduurzamen op een rendabele manier. Zo is er al maanden gewerkt en getest aan de ontwikkeling van een gasvrije woning in een lab in Houten. Mooie innovaties die je uiteindelijk in het echt wil testen maar waar vind je nou zo snel een testwoning? Heel eenvoudig: bij Vakantieoorden Energie.

Daarom hebben Vakantieoorden en EIB de handen in elkaar geslagen voor een Super High Tech Pilot: een vakantiewoning vol energieopwekkende apparatuur met energieopslag.

Wanneer start de pilot? Op 8 december zijn we gestart met het installeren van allerlei apparatuur in bungalow Irene, zowel in als op de woning en in de schuur. Een goed energiebesparend initiatief waar Vakantieoorden graag aan meewerkt.

Welke apparatuur wordt gekoppeld? “We geloven in een slim ecosysteem dat alle apparaten samen tot een ‘energie producerend’ geheel maakt. De oplossing zit precies daar waar je, realtime achter de voordeur op dat moment, voor de klant het meest gunstige besluit maakt” vertellen de mannen maar al te graag aan iedereen die wil luisteren.

Op het dak van de bungalow liggen zestien zonnepanelen en nog eens zes zonnecollectoren met daaronder zonnepanelen van een experimentele fabrikant waarmee het Tech-Team in gesprek is. In de woning is een “off the shelf” warmtepompsysteem geplaatst en onder de radiatoren in de woonkamer zitten nu ventilatoren voor geforceerde convectie, de woning wordt met lage temperaturen verwarmd.  Dit alles wordt op orde gehouden door een zorgvuldig ontworpen Mini Ketelhuis. In de schuur zit een buffervat, diverse regelingen, vier omvormers, een accupakket van Mercedes en een compleet netwerk waar alle apparatuur aan elkaar wordt gekoppeld met een domoticasysteem.

Wat merken de gasten ervan? Alle apparaten worden op afstand uitgelezen en geprogrammeerd door het Tech-Team zodat de gasten van de bungalow geen hinder ondervinden van het testen. En het voordeel van een vakantiewoning is, is dat de medewerkers regelmatig de woning kunnen bezoeken op de vertrekdagen van de gasten.

Op de schuurdeur komt beveiliging. Het Tech-Team krijgt een melding als de deur open gaat. In de schuur gaat bij openen de ledverlichting automatisch aan.

Kan ik de woning huren of bekijken? Natuurlijk is de bungalow te huren. De eerste gasten komen zelfs al op 15 december. Zin om de woning te testen? Dat kan. In januari huur je deze bungalow vanaf €149 all-in. Kijk voor meer informatie en beschikbare data op www.vakantieoordenenergie.nl

Auteur: Vakantieoorden Energie | 4 januari, 2018 | Geen Reacties


Reacties zijn gesloten.