Duurzaamheid

Eerste zelfvoorzienende vakantiebungalow in Nederland

Met enige trots kunnen we vermelden dat bungalowpark Boszoom in Rhenen het eerste park in Nederland is met een volledig duurzame bungalow, ingericht door onze collega’s van Installatiebedrijven.

Deze duurzame bungalow, Irene, heeft in en op de woning energiebesparende apparatuur, waardoor er in principe geen elektriciteit en geen gas van het net hoeft te worden afgenomen. De bungalow wordt 24/7 door EIB (Eneco Installatiebedrijven) bewaakt en alleen als het echt nodig is wordt er gas en elektriciteit van het gas afgenomen. Voor onze gasten zal het een sport zijn om zelfvoorzienend te blijven!

Op het dak van de bungalow liggen zestien zonnepanelen en nog eens zes zonnecollectoren met daaronder zonnepanelen. In de woning zelf is een warmtepompsysteem geplaatst en onder de radiatoren in de woonkamer zitten ventilatoren zodat de woning met lagere temperaturen kan worden verwarmd. Dit alles wordt op orde gehouden door een zorgvuldig ontworpen Mini Ketelhuis met een grote batterij.

Vakantieoorden Energie draagt ook verder een steentje bij aan een gezond milieu. De laatste jaren is daarom flink geïnvesteerd in energiebesparende maatregelen, zoals nieuwe, goed geïsoleerde daken en ramen, HR cv-ketels, zonnepanelen, zonnecollectoren en een betere muur- en vloerisolatie.